Tika – in memoriam

Tika

Tika

In memoriam:

Tika (Kamp. Fairywood’s Napoleon x Fairywood’s Black Velvet)

Toen ik kind was, mocht ik altijd voor een aantal labradors van vrienden in de buurt zorgen. Ik liet ze uit, ze kwamen logeren,… iets waar ik als kind altijd enorm naar uitkeek en met volle teugen van genoot. Via deze vrienden ben ik besmet geraakt met het “labradorvirus”. Dat is nooit over gegaan.
Toen ik jaren later op mijzelf ging wonen, kreeg ik eindelijk de mogelijkheid om een eigen hond te kopen. De eerste labrador kwam in mijn leven: Tika. Ik werd, door diezelfde vrienden die mij besmette met het labradorvirus, uitgenodigd om met Tika mee op jacht te gaan als voorjager. Dit doe ik tot op de dag van vandaag nog steeds bij hen. Gaande weg kreeg ik meer en meer contacten in de jachtwereld van Zuidwest-Nederland, waardoor ik nu in ieder jachtseizoen mijn hart op kan halen aan vele mooie jachtdagen en hondenwerk.

 

Tika

Tika

Met Tika heb ik ook veel ervaring op kunnen doen in de wedstrijden. Ik heb veel van haar geleerd en intens genoten van deze dagen. Ondanks dat ze een showlijn labrador is, heeft ze goed gepresteerd op WT en CD-dagen.

Helaas hebben wij Tika in de herfst van 2015 in moeten laten slapen. Een heel groot gemis.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.