Filosofie

Dawning Fields labradors

Dawning Fields Labrador Kennel

Abby en Tika

Het ontstaan van onze “Dawning Fields” labradorkennel is een logisch gevolg van onze passie voor honden, het buitenleven en het hondenwerk tijdens de jacht. Wij zijn een heel kleinschalige kennel en doen dit uitsluitend hobbymatig; wij vinden dit gewoon heel leuk!

Tika was onze eerste labrador. Ondanks dat zij een echte showlijn labrador was, heeft zij toch heel leuk werk geleverd op zowel wedstrijden als tijdens het “echte werk” bij de jacht. We raakten verknocht aan het veldwerk met labradors.
Toen Tika wat ouder werd, hebben wij Abby erbij genomen als opvolger. Abby is wel een echte werklijn labrador. Het is een zeer gepassioneerd hondje, dat niets liever doet dan trainen en werken in het veld.

Abby AnoekField trial labradors

Dit zijn labradors die gefokt worden met het oog op het veldwerk tijdens de jacht. Ze zijn over het algemeen wat fijner gebouwd dan de traditionele showlijnen. Een field trial is gepassioneerd, leergierig en heeft een enorme “will to please”. Ze doen dan ook niets liever dan werken voor hun baas. Zo’n field trial is daarom minder geschikt om alleen als huishond te houden; ze willen graag iets doen!

Gezondheid

Gezondheid staat bij ons hoog in het vaandel. Niemand (eigenaar, fokker, rasvereniging, fokreu-eigenaar,…) zit te wachten op medische problemen bij de nakomelingen. Dit besef is groot bij ons! Door ons werk in de veterinaire sector weten wij uit eerste hand welke rasgebonden problemen er allemaal voor kunnen komen en welke enorme impact dit heeft op de hond en de eigenaar. Over het al dan niet fokken met Abby hebben wij daarom goed nagedacht.

Ondanks dat niemand harde garanties kan geven over de gezondheid van gefokte pups, het blijft immers levende have, zullen wij er echt alles aan doen om de risico’s op klinische/medische problemen bij de door ons gefokte pups tot een minimum te beperken. Zo is Abby naast de verplichte onderzoeken, ook getest op een groot aantal andere afwijkingen (DNA-onderzoeken; zie info over Abby). Helaas was de uitslag m.b.t. de SD2 wel afwijkend. We hebben onze plannen daarom direct aangepast. Indien u vragen heeft over SD2, dan kunt u altijd contact opnemen. Wij zullen u zo goed mogelijk informeren over deze DNA-test. DNA onderzoek verlangen wij uiteraard ook van de dekreu die gebruikt wordt. Bij de keuze van de dekreu proberen wij daarnaast de inteeltgraad zo laag mogelijk te houden. Ouders, grootouders, overgrootouders en over-overgrootouders van de pups zullen bij ons in ieder geval verschillend zijn (outcross-beleid van juli 2014).

 

 

One thought on “Filosofie

  1. uitnodigende site met mooie fotografie en ter zake doende teksten! Heel benieuwd naar ontwikkelingen. Veel succes…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.